P7 arbeider tett med mediemisjonærene i CRC Italia

 

Midt i hjertet av Europas verste utbrudd av Coronaviruset holder den evangeliske radiokanalen CRC Italia til.

I Seregno, en halvtimes togtur nord for Milano, ved foten av Alpene finner du studioet, kun kilometer unna episenteret for det italienske virusutbruddet. 

 P7 har i flere år vært sterkt involvert i Italia. Et nødrop for noen år siden satte hjertene våre i bevegelse. Radioen var i ferd med å gå under, det er for få Italienere som har hjerte for evangeliet. Religiøsiteten står sterkt i Italia, de aller fleste Italienere er katolikker. Det medfører dessverre også at de aller fleste italiener kun har et kulturelt forhold til troen sin. Et eksempel som har satt spor hos oss i P7 er følgende historie, fortalt oss av den nå pensjonerte lederen for arbeidet, Jonny Wiegers:

«Vi har fokus på å formidle Bibelglede i radiosendingene våre, svært få italienere har et personlig forhold til Guds Ord. I en respons-sending hvor vi ba lyttere om å ringe for å få gratis bibler tilsendt, ringte en mann. Han var svært begeistret og ville gjerne få tilsendt en bibel. Han sa at han gikk fast i kirken og var opptatt av tro. Derfor ville han gjerne lese litt selv. Mot slutten av samtalen spurte mannen: «Dere snakket om noe nytt dere hadde, et nytt testamente, kan dere sende det også?»

Jonny Wiegers forteller dette for å synliggjøre den voldsomme mangelen på kunnskap og med det også den store distansen til Gud.

Under 1 % av Italias befolkning er evangeliske kristne. Det er et stort behov for den evangeliske radioen! P7 prioriterer derfor å gi deler av vårt misjonsbudsjett til støtte for CRC Italia. 

 

Nytt team på plass

I 2019 var det duket for store endringer i radioen. Jonny Wiegers og ektefellen Anke pensjonerte seg etter mange tiårs tjeneste for evangeliet i Italia. Det nye lederteamet består av misjonærekteparet  Paula og Walther Fernandez fra Brasil, Liz Mairely fra Bolivia og Giuseppe Longo fra Italia. Det nye teamet har kommet godt i gang og radioen når langt ut. 

 Giuseppe forteller til P7 at staben har alle klart seg gjennom pandemien uten å bli syke. De er takknemlige for at det verste ser ut til å være over i Italia. I radioen har de vært bevisste på å formidle håpet i Jesus i denne tiden. Og mange mennesker har respondert! mange med takknemlighet, andre med et ønske om å komme nærmere Gud. 

 

Du kan være med

Vær gjerne med i bønn for våre søsken og mediemisjonærer i Italia!

Minst 10 % av alle gaver du gir til P7 går til misjon i andre land.

Det er blant annet disse gavene som gjør det mulig for de mediemisjonærene i CRC Italia å drive misjon.