top of page

En enkel måte å be på

Ønsker du hjelp til ditt bønneliv? Nå er Martin Luthers lille bønnebok for første gang oversatt og utgitt på norsk av EB Media i samarbeidmed Foross.no. I boka "En enkel måte å be på" blir Fadervår, de ti bud og trosbekjennelsen gjenopplivet, aktualisert og gjort til bønner for vanlige folk, slik som den opprinnelige adressaten, barbermester Beskendorf, hadde behov for.Luther var kjent for sitt friske og frodige språk, og boka oppleves aktuell i vår hektiske hverdag, selv flere hundre år etter at den ble skrevet.

Man skulle tro at han kjente til vår tid når han slår an tonen med å adressere hvordan bønnen ofte blir ned-prioritert og at vi så lett kommer i andre tanker når vi først skal be. (Silje Kiil, redaksjonsmedlem foross.no)

Boken gir nyttig hjelp for å lære seg konkrete og smarte bønnemetoder. Vi inspireres til et levende bønneliv og samtidig øke forståelsen for grunnelementene i den kristne troen som Fadervår, budene og den apostoliske trosbekjennelsen er.

May-Britt Liljeroos-Lauvik har intervjuet Øivind Ruud Kringstad, en av redaksjonsmedlemmene i foross.no, Han understreker bokas aktualitet fordi bønn ikke ut går på dato. Martin Luther hadde et likeframt og praktisk forhold til bønn, og boka gir derfor en praktisk innføring i et levende og bibelnært bønneliv, sier han.


Du kan høre hele intervjuet under eller her:Nå kan du kjøpe "En enkel måte å be på" i P7s nettbutikk for kun kr 120,- (+ porto).145 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page