top of page

Jul i Midtøsten

P7 har i flere år støttet produksjon av kristne programmer på arabisk. Vi tok en prat med lederen for Trans World Radios arbeid i den arabiskspråklige verden – om hva julehøytiden betyr i Midtøsten.


Julen er en mulighet til å peke på Jesus i Midtøsten. (Foto: Adobe Firefly)

- Hvilken betydning har julen for folk flest i Midtøsten?

- For nominelle kristne dreier julen seg ofte om koselige aktiviteter som å pynte juletre, utveksle gaver og pynte seg til jul. Noen går kanskje i kirken som en tradisjon, men det er ikke sikkert at det skjer noen forvandling i hjertet av den grunn. For de som tilhører de andre store religionene i regionen, kan julen være en trivelig tid, men for de fleste er den helt uten betydning.


En fin anledning for å dele evangeliet

Julen likevel er en fin anledning til å dele evangeliet med de som ikke er kristne i og med at julen er en høytid som preger hele årstiden.

- Vi ønsker å formidle den virkelige grunnen til at julen feires: At Gud ble menneske, og ikke minst at han døde på korset og sto opp igjen fra de døde. Julen fungerer som en døråpner for alle dem som vil utforske grunnen til at Jesus kom, forteller lederen som har jobbet for TWR de siste 28 årene. Av sikkerhetsmessige grunner kan vi ikke oppgi hans navn.


Julen fungerer som en døråpner for alle dem som vil utforske grunnen til at Jesus kom

- Hvordan reagerer folk på julebudskapet?

- Responsen varierer. Noen har spørsmål rundt det paradoksale i at et menneske er Gud. Andre ønsker å forstå mer om Jesus og hva han betyr for oss.

Han forteller at han merker en økt interesse for kristendommen og Bibelen, og flere og flere bestemmer seg for å følge Jesus som sin Herre og Frelser.

- Det er et uttrykk for Den hellige ånds arbeid med å trekke oppriktig søkende mennesker til seg, forteller han.


Vil nå ut til de unådde

Denne siste tiden har TWR arbeidet med å spre evangeliet i hele den arabiske verden via nye medieplattformer.

- Det har vært givende å være vitne til det Gud gjør for å bringe Jesu lys til en verden i mørke, forteller TWR-lederen.

- Når vi ser fremover, har vi blant annet som mål å gjøre en stor del av medieinnholdet vårt tilgjengelig i videoformat. Vi ønsker å nå ut til unådde grupper som bor i utfordrende områder og utforske nyskapende metoder for å spre håp. Vi ser også for oss å utvide det arabiske teamet vårt slik at vi kan nå et enda større geografisk område i regionen, med tanke på den rike innhøstingen vi tror skal komme, forteller han.


Takknemlig for forbønn

Han avslutter med en hilsen til de som støtter mediemisjonsarbeidet gjennom P7:

- Vi er oppriktig takknemlige for all forbønn og støtte! Vi står sammen om å tjene Herren og dele hans kjærlighet med dem som trenger det mer enn noen gang. Vi setter særlig stor pris på forbønn nå som hele regionen vår står overfor en kritisk og utfordrende situasjon. Folket i Midtøsten trenger den frelsende nåden, freden og håpet som kun finnes i Jesus.69 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page