top of page

Sendingene når inn

Krigen mellom Russland og Ukraina fortsetter å skape lidelse og død for mange. Men folk på begge sider av konflikten blir nådd med Guds ord, og responderer med takknemlighet.


Gjennom å støtte TWR sitt arbeid i Ukraina, Hviterussland og Russland, er P7 med og sender programmer som bringer håp og trøst til mennesker i nød. Ukraina-staben fortsetter arbeidet så godt de kan under utfordrende omstendigheter, noen fra provisoriske studioer i andre land. Lederen for TWR i Ukraina og hans familie er nå tilbake i Kyiv, og kan bruke studioet der til programproduksjon.


Et av teammedlemmene i Ukraina har flyktet til Tyskland sammen med sin familie. Han har startet et språkkurs og har fått tillatelse til å jobbe i Tyskland. (Foto: TWR)Programmer blir fremdeles sent på tradisjonell radio der det lar seg gjøre. I tillegg er det mulig å høre programmene som nettradio via en nyetablert livestream. Og lytterne responderer. Her er et eksempel fra TWR Ukraina:


En ukrainsk kvinne skrev på Instagram for å fortelle om mirakuløse hendelser hun hadde vært vitne til – hendelser som avslørte Guds kraft både for å beskytte og transformere liv. Ikke lenge etter at krigen brøt ut i februar, ankom flyktninger fra de ødeleggende angrepene på Kharkiv til kvinnens kirke, og familien inviterte dem til middag. Kharkiv er landets nest største by og har vært under stadig bombardement helt siden begynnelsen av krigen.


Flyktningene visste praktisk talt ingenting om Gud, og en mann virket ute av stand til å sitte stille siden han hele tiden sjekket mobiltelefonen sin. Etter hvert fikk de høre hvorfor: foreldrene hans hadde blitt igjen i Kharkiv.


Vertsfamilien hadde vitnet og formidlet troen til de besøkende, og fortalt om Gud og hans kraft til å redde oss fra synd. Så hadde de bedt Herren om å velsigne de besøkende. Dagen etter dro de videre.


Noen dager senere ringte mannen som var så bekymret for familien sin og fortalte: “Jeg tror på Gud! I dag ba jeg vennen min om å ta foreldrene mine med seg bort fra Kharkiv, og så snart de hadde dratt, ble foreldrenes hus fullstendig ødelagt av et granatnedslag. Jeg vet for sikkert at det er den Gud du ba til som beskyttet dem!"


Kvinnen avsluttet historien sin på Instagram med følgende bibelvers fra Salmenes bok: "Jeg søkte Herren, og han svarte meg, fra alt som skremte, berget han meg" (Sal 34,5).


"Når vi oppriktig ber Herren om hjelp," kommenterte hun, "forlater han oss aldri. Ære til Gud for hans underverker.”


Frank Stephenson, kommunikasjonslederen for TWR i Europa, forteller at de mange tilbakemeldingene som kommer fra lyttere Ukraina, Hviterussland og Russland gjør inntrykk: “Det berører meg virkelig å se stråler av håp fra Herren skinne midt i den pågående lidelsen og tragedien. La oss fortsette å forkynne Jesus Kristi håp til verden!”


Vil du være med og be for TWRs arbeid?


  • Takk Gud for at alle medlemmene i TWRs Ukraina-team er trygge og i stand til å fortsette å sende det livgivende budskapet om Jesus på ukrainsk.

  • Takk Gud for at for at det har lagt seg til rette med bolig for teammedlemmet og familien som har flyktet til Tyskland.

  • Be for koordinatoren for Håpets kvinner i Ukraina. Hun er i stand til å fortsette tjenesten fra Tyskland, hvor hun passer sin unge datter. Men hun er i en krevende situasjon fordi mange av hennes slektninger fremdeles er i Ukraina.

  • En tekniker fra TWR Ukraina og hans familie er i Vest-Ukraina, hvor han er i stand til å levere programmer som blir lastet opp til TWR. Imidlertid lever de i utfordrende omstendigheter med dårlig oppvarming og matmangel. Vær med og løfte dem opp til Gud i bønn.

  • Pris Gud for at kontaktene våre i Hviterussland og Russland fremdeles er i stand til å produsere og sende programmene på lufta. Be for alle lederne når de er ute og reiser og har møter.

  • Be om beskyttelse for utstyr som blir brukt til å sende programmer til området.


Kilde: TWR116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page