top of page

Stor åpenhet for evangeliet

Midt i en mørk situasjon med krig og uro, rapporteres det om stor åpenhet for evangeliet blant ukrainere.


Trans World Radio (TWR), som P7 samarbeider med, er en av flere kristne organisasjoner med virksomhet i Ukraina. Mange organisasjoner gjør en fantastisk innsats for å hjelpe de krigsrammede med mat, klær og tak over hodet. Den menneskelige nøden er enorm, og det er flott at en hel verden er med og hjelper til!


(Foto: TWR Ukraina)


Men midt i den fysiske og psykiske nøden er det også en åndelig nød. Med krig og trusler om vold hengende over seg, blir ofte eksistensielle spørsmål om liv og død mer aktuelle for mange. Slik var det under krigen i Norge, og slik er det også blant ukrainere i dag.

Midt i den fysiske og psykiske nøden er det også en åndelig nød

Lederen for Håpets kvinner i Ukraina har flyktet ut av landet, men hun har fortsatt kontakt med flere av de ukrainske kvinnene hun arbeider blant. Hun forteller at mange av de som tidligere viste liten interesse for Gud, nå stadig tar kontakt og med mange slags åndelige spørsmål.


Noen fra TWR-teamet i Ukraina har hjulpet til med å evakuere kvinner, barn og funksjonshemmede. De forteller at noen er i panikk mens andre er i stille bønn. Sjåførene har kunnet bedt, sunget og snakket om Gud med passasjerene.

– Det er absolutt en stor grad av åpenhet for evangeliets budskap, rapporterer Frank Stephenson, kommunikasjonsleder i TWR Europa.

Det er absolutt en stor grad av åpenhet for evangeliets budskap

TWR360 er TWRs digitale plattform med en mengde kristne medieressurser på over 90 språk, deriblant ukrainsk og russisk. Helt siden begynnelsen av krigen har interessen for innholdet i TWR360 økt betydelig. Antall brukere i Ukraina har steget med opp til 40 % i noen områder! Det er også registrert et økende antall brukere fra land som ukrainske flyktningene har flyktet til – en økning som mest sannsynlig har med krigen å gjøre. Dette viser hvor viktig det er å sørge for å at mennesker får høre et budskap som gir dem trøst og håp midt i krisen.


Håpet er Jesus

Med aksjonen "Håpet er Jesus" ønsker P7 å bidra med hjelp til mennesker i nød. Midlene vil bli brukt til å sørge for mat og hjelp til TWRs team i Ukraina og i land enkelte har flyktet til. Støtten gjør det mulig å fortsette å produsere evangelisk medieinnhold og få sendt det inn i det krigsherjede området – både på ukrainsk og russisk. Vi håper mange vil være med å bidra slik at flere får høre!

126 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page