top of page

Endringer i DAB-dekningen

I 2023 er det og blir det flere endringer i sendingene fra P7 Kristen Riksradio på DAB. Noen steder vil det ikke lenger være mulig å få inn P7 på DAB-radioen, andre steder bytter vi DAB-leverandør slik at kanalen må søkes opp på nytt.På grunn av den økonomiske situasjonen i P7, har vi dessverre vært nødt til å gjøre endringer i DAB-distribusjonen. Det er ikke en ønskelig situasjon, men nødvendig for å få driften i balanse.


Vestlandet

På vestlandet vil sendingene gå som før, og publikum vil ikke merke noen forskjell på sendingene våre på DAB. Det er bare å skru på radioen og lytte til P7 som før!


Østlandet

På østlandet vil det utover året bli endringer som kan få følger for flere av våre DAB-lyttere.


I områdene rundt Oslo-fjorden, fra Halden i sørøst og Grenland i sørvest, og opp til Stange og Toten i nord, vil P7 være tilgjengelig via en ny DAB-leverandør. Det betyr at kanalen fra 1. mars må søkes opp på nytt. Noen vil nok oppleve å miste P7 på grunn av plasseringen til de nye senderne, mens for de aller fleste vil dekningen være som før. Det vil også være områder som ikke fikk inn P7 tidligere, som nå vil få inn DAB-signalene våre.


DAB-konsesjonene våre på Innlandet har vår samarbeidspartner, RadioMG, tatt over fra nyttår. Det betyr at publikum kan få med seg det meste av P7 sine sendinger via RadioMG.


Trøndelag

I Trøndelag vil det være mulig å få inn P7 fram til sommeren. Hvis vi skal fortsette etter dette, er vi nødt til å få en avtale som er billigere enn den vi har i dag.


Nettradioen når hele verden

Selv om P7 blir borte på DAB noen steder, er kanalen fortsatt tilgjengelig som nettradio og i P7-appen. Mobilen er en fin måte å lytte til P7 på. Har du koblet på en smarthøytaler, kan du sende lyden direkte dit, og resultatet blir vel så bra som DAB.


P7 er også på nettradiotjenester som TuneIn.


264 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page