top of page

Julens virkelighet

«I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren.» - Luk 2:11


Dette er julens hovedsak. Alt annet kretser rundt denne virkeligheten. Vi feirer jul fordi Jesus ble født i Davids by Betlehem. Vi feirer jul fordi han som ble født er Messias. Vi feirer jul fordi han som ble født er Herren.Når vi nå er på vei inn i en ny julehøytid vil jeg minne deg om akkurat dette. Det er denne realiteten som alt egentlig kretser rundt. Det er Jesus, sann Gud og sant menneske, som er julens hovedperson.

Jeg vet ikke hva du tenker om denne julen. Det kan være du ser frem til julefeiringen med glede og forventing. Eller så kan du grue deg, fordi ensomheten og savnet etter dine kjære blir ekstra tungt å bære i denne perioden. Hvordan du som leser dette bladet har det, vet du best selv. Men jeg vil understreke at julens hovedbudskap er et budskap til akkurat deg, uansett hvilken livssituasjon du er i. Din frelser er født.

Denne virkeligheten er julens hovedsak. Det er virkelig, det er sant. Frelseren har blitt født. Gud har selv steget ned. Dette er ikke tull. Det var ikke på liksom. Det har skjedd. Derfor er julefeiringen i sum en feiring av denne virkeligheten. Våre dager kan være gode og dårlige. Men alle våre dager leves etter den ene dagen da engelen proklamerte: «I dag er det født dere en frelser.»


Det er Jesus, sann Gud og sant menneske, som er julens hovedperson.

Denne virkeligheten er så uendelig mye viktigere enn all mulig julestemning. Hva som gir oss julestemning kan være svært individuelt. Ofte handler det om at det er produkter, symboler, lukter eller synsinntrykk som skaper assosiasjoner til gode juleminner. Det kan være juletreet, sølvguttene, pinnekjøttlukten eller tonene til «Deilig er jorden» som skaper disse minnene for deg. Men julestemningen er flyktig, og vi kan ikke bestemme over den. Den kommer og den forsvinner. Men slik er det ikke med julens virkelighet. Julens virkelighet er stabil. Den er vedvarende. Den holder. Vår redning er ikke julestemningen. Vår redning er julens virkelighet: Jesus er født!


Også denne julen er dette vårt håp. Når vi finner ham, da har vi funnet den ene dyrebare gaven. Dagene er som de er. Livets omstendigheter forandrer seg. Men når jeg har funnet Jesus, da har jeg et sikkert håp. Min frelser er født!

26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page