top of page

May-Britt takker for seg

For mange har hun vært et fast innslag i hverdagen. Med et bredt smil, smittende latter og syngende Tønsberg-dialekt har May-Britt Liljeroos-Lauvik vært en kjær formiddagsvenn ved frokostbordet eller til formiddagskaffen.


May-Britt slutter etter over 13 år i P7. (Foto: P7)

P7-morgens programanker er nå på opp-løpssiden i sin arbeidstid i P7 etter å ha inngått en sluttavtale som medfører at hun dessverre ikke lenger blir å høre og se på P7s sendinger fra nyttår. Vi har tatt en prat med May-Britt for å høre litt om hennes erfaringer fra tiden i P7.


Over 3000 livesendinger

May-Britt forteller at hun begynte å arbeide i P7 1. april 2010. Etter å ha arbeidet som assistent på en barneskole i noen år lengtet hun tilbake til mediebransjen. Hun hadde erfaring fra både lokalavis, kristne organisasjonsblad og nærradio. Da hun så annonsen om den ledige stillingen i P7 var hun overbevist. Dette var en stilling hun gjerne ville ha!


- Den største delen av arbeidet mitt som journalist i P7 har vært å ha ansvaret for de levende sendingene fra P7s mediesenter. Til sammen har det nok blitt rundt 3000 livesendinger på meg i løpet av tiden min her, forteller May-Britt. Mens det i starten bare var rene radiosendinger har det de senere årene blitt mer og mer radio for TV på Kanal 10 og Bedehuskanalen, noe som har vært utfordrende.


Men går det alltid etter planen?

Når det har vært så mange live-sendinger er det også naturlig at ikke alle sendinger har gått helt som forventet.

– Noen ganger dukker ikke gjesten opp og andre ganger skal jeg innrømme at jeg faktisk selv har glemt at jeg hadde avtalt at jeg skulle få en gjest på besøk. Da er det bare å late som ingenting og gjennomføre sendingen etter beste evne, innrømmer det erfarne programankeret.


Jeg har satt veldig pris på alle gode tilbakemeldinger fra lyttere og seere

Gjennom sine intervjuer har May-Britt kommet tett på mange spennende mennesker i ulike livssituasjoner. Det har vært både sprudlende glade personer, og mennesker i sorg som har vitnet om hvordan Jesus har hjulpet i nøden. I serien «Ny retning» hadde May-Britt mange samtaler med mennesker som fortalte åpent om avhengighet til både spill og rusmidler. Og i serien «Kvinner i vinden» møtte hun mange flotte, ressurssterke kvinner som brant for Jesus. Mye av May-Britts arbeid har gått med til akkurat dette: å løfte frem historiene og vitnesbyrdene til ulike mennesker slik at det kunne være til inspirasjon for P7s lyttere og seere.


Som programanker har May-Britt styrt både lyd og bilde fra studio. (Foto: P7)

Guds plan

- Det er ikke til å legge skjul på at jeg hadde håpet å kunne fortsette å arbeide i P7 til jeg går av med pensjon om fire år. Det har vært mitt misjonskall å arbeide i kristne medier. Da jeg var 20 år var jeg på Jesusfestival i Molde, der alle som ville arbeide i mediebransjen skulle reise seg og bli bedt for. Det har jeg aldri glemt.

- Selv om mitt opprinnelige ønske var å fortsette i P7, blir det ikke alltid som vi har tenkt. Guds veier er høyere enn våre veier. Derfor setter jeg min lit til at Gud fortsatt har en plan for mitt liv, og at han vil lede meg inn i meningsfulle oppgaver også i fremtiden. Jeg har satt veldig pris på alle gode tilbakemeldinger fra lyttere og seere. Å høre at de følger med meg og at jeg lyser opp dagen deres har lyst opp mine dager også!


Krevende økonomi

Bakgrunnen for sluttavtalen er P7s krevende økonomi, der det har vært behov for å redusere organisasjonens lønnskostnader. Fra P7-stabens side ønsker vi å uttrykke en stor takknemlighet til May-Britt for den hun har vært for oss kollegaer og for det hun har fått bety for P7s mediemisjonsarbeid.


I etterkant av intervjuet har May-Britt fått ny jobb i Den norske kirke, og begynner i denne allerede før jul. Siste morgensending er onsdag 13. desember.


340 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page