Trans World Radio er i dag verdens største medieaktør om du måler etter hvor mange mennesker som nås med daglige sendinger. Det verdensomspennende arbeidet begynte da et menneske fikk overta en militær sender som var blitt til overs, satte den opp i Tanger i Marokko for å nå mennesker med evangeliet i Spania noen kilometer unna, rett over Gibraltarstredet.
Den nåværende TWR-partneren i Spania, Canal de vida, begynte sitt radioarbeid for 17 år siden, men TWR har vært representert i landet i over 40 år, blant annet med faste TV-sendinger på statskanalen i 30 år. . Før dette var landet et diktatur under general Francisco Franco hvor evangelisering var forbudt. Da Franco døde og kong Juan Carlos fikk makten i 1969 ble landet igjen åpnet for evangelisering. Siden da har TWR vært til stede i landet og ikke bare kringkastet inn fra andre land.
Et viktig misjonsarbeid
Lederen av TWR i Spania, Fernando Diaz Sarmiento, sier til P7-magasinet at misjonsarbeidet i Spania er viktig. – «Mindre enn en prosent av landets befolkning er evangeliske kristne, og det er mer enn 7000 småbyer og landsbyer hvor det ikke finnes noen kristne vitner. Det betyr at mer enn ti millioner av landets innbyggere bor i områder hvor det ikke finnes noen gjenfødte kristne.»
Staben til Fernando består av seks lønnede medarbeider og et titalls frivillige. Disse produserer hver uke mange programmer. Blant annet programmet «Gode Nyheter», femten minutter hver uke på nasjonal TV og programmet «Historier om tro», som sendes på nasjonal radio. Canal de vida driver også en egen fulltidsradio som når mange mennesker, i tillegg har de trådt inn i den nye tiden og er synlig til stede på internett med flere websider, internettradio og podcaster. I 2017 hadde de over to og en halv million nedlastinger av podcastsendinger.
- Hvor mange mennesker klarer dere å nå gjennom dette arbeidet?
- «Vi har over 100 000 seere på TV hver uke. På radio vet vi ikke hvor mange mennesker vi når, men programmene våre kringkastes på over 100 ulike radiostasjoner over hele landet. «
- Hva er den største utfordringen dere har?
- «Vi sliter både med mannskapsmangel og med økonomi. Det er mye vi gjerne skulle gjort for å nå enda flere med evangeliet, da trenger vi flere medarbeidere og mer penger. I tillegg ber vi om at lovverket i landet skal mykes opp slik at vi kan være enda tydeligere i mediene.
Mennesker møter Jesus
- Møter mennesker Jesus gjennom arbeidet dere driver?
- «Å ja! Vi får mange tilbakemeldinger fra mennesker som har blitt kjent med Jesus, og som har fått et nærmere forhold til ham. La meg sitere denne meldingen fra en takknemlig lytter: Jeg er overveldet! Takk! Dette er hva jeg har søkt for å lære mer om Guds Ord. Det er fantastisk! Dette skal jeg introdusere til mine barn og mine venner. Dette er en skatt!»
«En annen lytter skrev til oss: Jeg lytter til dere hver dag før jeg går på jobb. Programmene er interessante, tydelige og enkelt forståelig. Jeg er takknemlig for hver ord, hvert vers som Gud har gitt oss i Ordet sitt, og for at dere har gjort det forståelig for meg. Dere er til stor velsignelse for tusener!»
P7 bidrar til mediemisjon i Spania
P7 har det siste året bidratt til at Canal de vida har fått enda en programserie på luften. Vi har også finansiert antenner og teknisk utstyr slik at enda en landsby uten evangelisk kirke kan nås av radioen. Behovet for hjelp er stort, i motsetning til i Norge, har ikke mennesker i de katolske landene i Sør-Europa noen tydelig forståelse av viktigheten av å gi slik at andre kan bli frelst. Når vi vet hvor få som faktisk kjenner Jesus og hvor vanskelig det er å drive misjon i disse landene, ser vi stor mening i å være engasjert i Spania på samme måte som i Italia og Hellas.
תגובות